Wie en wat?

Wij zijn Frank van Doorn en Stina Volker, beiden 54 jaar. We hebben altijd met heel veel plezier ons werk gedaan. Frank had de laatste 15 jaar een eigen onderneming op het vlak van organisatieadvies en interimmanagement en Stina sinds 2006 een eigen reisorganisatie. Vaak zaten we samen op ons kantoor te werken en dat was heerlijk.

Maar vanaf dat we samen zijn, nu 34 jaar, hebben we altijd veel gereisd en dat is wat we nu weer voor heel lang willen gaan doen. Onze eerste reis samen was naar Marokko toen we 20 waren, daarna volgden ca. 40 landen buiten Europa en ook vele landen in Europa, soms op de motor.

Reizen ervaren wij als heel verrijkend en enerverend, het mooiste dat je kan doen. En dan het allerliefste in het ons zo geliefde Afrika! Voor ons geen huisje, boompje, beestje, maar liever jeepje, jungletje, feestje 😉
Afrika is een les in bescheidenheid. Leeuwen, zebra’s en olifanten horen hier. De mens is minder relevant. Vreemd genoeg horen we er toch bij. In Afrika worden oeroude herinneringen opgeroepen. Diep uit ons innerlijk dringt het besef door dat dit het eerste thuis was van de mens.
Afrika is ook ons thuis….
Het is precies zoals Ernest Hemingway het zei: ‘I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy ’.

In 2010 hebben we een half jaar met onze Beer, de LandCruiser (HZJ78), door Oost-Afrika (en Syrië en Jordanië) gereisd, zeg maar van Breda naar Durban in Zuid-Afrika. Deze keer gaan we door West-Afrika rijden. Een paar landen kennen we daar al; Marokko dus, Mali, Senegal, Gambia en Ghana, maar een groot aantal niet en we verheugen ons er erg op die te leren kennen.

Leuk als jullie ons willen volgen!