Waarom?

Ja, waarom ga je zo lang reizen in Afrika? Heel simpel: omdat het het mooiste is wat je kan doen. Alle ingrediënten voor geluk zitten in zo’n reis:

Het ontbreken van keuzes. Geen supermarkten met overdadig veel eten, maar genoegen moeten nemen met wat marktkoopvrouwen aanbieden. Hoewel, eerlijk toegegeven, dagen achter elkaar alleen tomaten en uien eten gaat wel wat vervelen…

De vrolijkheid van de mensen. Overal altijd met een lach tegemoet worden getreden. Wel af en toe een chagrijnige douanebeambte of politie-agent, maar dat zijn toch uitzonderingen.

Dagen vol rust. Echte rust. Bijna geen prikkels krijgen door afwezigheid van vervoermiddelen, elektrische apparaten, reclame-uitingen, overvloedig nieuws, post enz. Heerlijk!

Dagen met steeds weer nieuwe ervaringen, never a dull moment!

Nooit meer haast te hebben, steeds alle tijd van de wereld hebben. Zoals de Afrikanen zeggen: jullie hebben een horloge, wij hebben de tijd. Wij dus dadelijk ook, zalig!

Lekker cruisen zonder te kunnen verdwalen, want we hebben geen doel. Niet meer doelgericht te hoeven zijn, ook zo lekker.

Het moeten gebruiken van onze creativiteit en improvisatietalent, dat je tijdens zo’n reis hard nodig hebt. Ook geduld, da’s moeilijker 😉. Maar ook goed om dat te trainen. Zodat je steeds vrede hebt met de situatie zoals die is. Net zoals de Afrikanen!

We verheugen ons dus ook op al die leerzame momenten. We hebben ervaren dat geen workshop of boek je meer kan brengen op het gebied van het populaire ‘mindfulness’ dan zo door Afrika te trekken. Je moet wel ‘in het moment’ leven, omdat je nooit weet wat het volgende moment je zal brengen. Zo verrijkend! En dat allemaal onder het genot van een zonovergoten sausje en adembenemende uitzichten!

Maar het meest van al verheugen we ons op al die ontmoetingen met lieve, leuke, vrolijke mensen. Overal een warm bad. Ok, af en toe een koude golfstroom, maar dat hoort er ook bij.
En mooi in het leven is geven. Dat kan ook ook volop in Afrika 😉 Op allerlei manieren.