Voorbereiding

Het plan is snel opgevat om weer lekker lang te gaan reizen. Maar er komt toch best heel wat bij kijken. Best heel wat? Zeg maar gerust dat je er een baan bij hebt…

De eerste stap was ons huis opruimen. Logisch toch?! 😉 Zodat… we dat huis in de verkoop konden zetten. Met opruimen, in de zin van heel veel spullen weggooien/verkopen/weggeven, zijn we begin 2016 begonnen. In mei 2016 hebben we ons huis te koop gezet. In juli was dat heerlijke huis waar we bijna 20 jaar met bijzonder veel plezier hebben gewoond verkocht en hebben we binnen een week een appartement gekocht, zowaar gelegen naast ons huis! En dus moesten we verhuizen (alles met steekwagentje kunnen doen, omdat het maar 500 meter lopen was), altijd best een gedoe. We wonen hier nu sinds eind december, ook met veel plezier (tot veler verbazing, ha, ha).

We hebben het als erg prettig ervaren om te ontspullen. We hebben ons ontdaan van circa ¾ van onze spullen. Dat voelt heel (ver)licht. Ook de auto en de motor (ja, dat deed wel even pijn ;-)) zijn verkocht. En 1 fiets. Een fiets gehouden en een OV-kaart, want ja, je moet je af en toe verplaatsen. Voor de rest veel wandelen. Goede voorbereiding op Afrika!

Wat niet prettig was, was het afscheid nemen van ons ‘vee’, maar ook dat is erg goed verlopen: de kippen zijn naar een bekende gegaan die al heel veel (sier)kippen heeft, de koi karpers hebben we allemaal goed kunnen verkopen en onze liefste kattenknuffels, Tommie en Kumari zijn terug gegaan naar de fokker van Tommie; Kumari mocht gelukkig ook mee! Hoewel we vooral T&K missen, stelt het enorm gerust dat ze het zo goed naar hun zin hebben in Friesland.

Ondertussen was de verbouwing van onze Beer, de LandCruiser, in volle gang. Daar kwam natuurlijk weer meer bij kijken dan we hadden bedacht en die was dus pas april 2017 klaar. Maar ons Beerke is nu dan ook wel een echte Grizzly geworden! We gaan het gewoon luxe krijgen, ha, ha. Zie voor meer details de pagina ‘Onze Beer’.

Tsja, en dan moet je nog van alles regelen op het gebied van verzekeringen (een heel gedoe, want niemand wil een auto verzekeren waarmee je naar Afrika gaat, reisverzekeringen kunnen gewoonlijk maar voor max. 90 dagen enz. enz.), waarnemen van de lopende zaken hier in Nederland, van alles en nog wat aan de auto verder aanpassen, allerlei medische dingen, een ‘carnet de passage’ regelen (om de auto in ieder land te mogen in- en uitvoeren) en daarvoor is weer een bankgarantie nodig, een hele toestand om die te verkrijgen…, opdrachten beëindigen, de zaak overdragen, allerlei ‘touwtjes doorknippen’ omdat je dadelijk voor lange tijd afwezig bent en ook voor die afwezigheid weer van alles regelen. En niet te vergeten, heel veel ‘voordat-jullie-weggaan’ en ‘flat-bewonder’-bezoekjes. Maar dat is vooral erg gezellig! En last but not least: een uitzwaaifeestje regelen! 🙂

Comments

 1. Rik ♥∞♥ Toos says:

  Mooie portretten van T&K! Wij voelen met jullie mee(snik, snotter).
  (Tele)knuffels van Z&C(Zana & Candy)!

  1. Stina says:

   Ja, vreselijk die 2 te moeten missen. 😪
   Dank voor de knuffels, lief!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.